Innovation

Fokus på innovationer vid upphandling

”Innovationsupphandling kan främja en framtidsinriktad och effektiv offentlig sektor”, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg. Foto: TT

Den nybildade Upphandlingsmyndigheten, som ska bidra till vassare upphandlingar i den offentliga sektorn, ska fokusera på innovationsupphandling inom ramen för regeringens strategi Smart industri.

Publicerad

Upphandlingsmyndigheten bildades i fjol höstas. Dess syfte är att arbeta för en effektiv, hållbar offentlig upphandling till nytta för det allmänna och marknadens aktörer. Nu har myndigheten fått i uppdrag att främja innovationsupphandling genom att ge stöd till beställargrupper inom ramen för regeringens nyindustrialiseringsstrategi Smart industri.

Beställargrupperna ska bestå av upphandlande myndigheter på nationell, regional och lokal nivå som har gemensamma behov av innovativa lösningar. Upphandlingsmyndighetens beskrivs som att skapa forum för kunskaps- och erfarenhetsutbyte där styrkan i det gemensamma identifierade behovet kan bättre tas till vara.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här