Astra Zeneca för samtal med Japan om vaccin

2020-06-26 13:23  
Läkemedelsbolaget Astra Zeneca, tillsammans med universitetet i Oxford, utvecklar ett potentiellt vaccin mot viruset som orsakar covid-19. Foto: Henrik Montgomery/TT

Läkemedelskoncernen Astra Zeneca i Storbritannien kan bli leverantör av ett potentiellt vaccin mot covid-19 till Japan.

Diskussioner pågår mellan Astra Zeneca och det japanska läkemedelsbolaget Daiichi Sankyo om bland annat paketering och distribution i Japan. Astra Zeneca som utvecklar ett vaccin i samarbete med universitetet i Oxford, är också en av de aktörer som den japanska regeringen för diskussioner med för att säkra landets tillgång till ett eventuellt vaccin.

Den svensk-brittiska läkemedelsjätten har tidigare tecknat avtal om leveranser av vaccin mot covid-19 med det skotska bolaget Symbiosis Pharmaceutical. Avtal har också ingåtts om leveranser av 400 miljoner vaccindoser till Tyskland, Frankrike, Italien och Nederländerna.

Läs mer: Redan godkända mediciner testas mot covid-19 – detaljstuderar 20–30 läkemedel

För närvarande finns inget godkänt vaccin mot viruset som orsakar covid-19. Ett dussintal potentiella vaccin testas just nu på människor.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer