Techjättarnas krav på anställda i USA: Vaccinera er

2021-07-29 07:56  
Anställda på Google får inte återvända till kontoret om de inte är vaccinerade mot covid-19. Foto: Jeff Chiu/AP/TT

Techjättarna Google och Facebook kräver att deras anställda i USA är vaccinerade mot covid-19 innan de tillåts återvända till kontoret.

Därmed följer Google och Facebook i samma spår som bland annat delstaten Kalifornien och staden New York, som har beslutat om vaccinationskrav för sina offentligt anställda på grund av den ökade spridningen av deltavarianten i USA.

”Den som kommer till våra kontor för att jobba måste vara vaccinerad”, skriver Googles vd Sundar Pichai i ett blogginlägg.

”Vi sjösätter den här regeln runt om i USA de kommande veckorna och kommer att utvidga den till fler regioner de kommande månaderna”, fortsätter han.

Facebook: ”Process” för dem som inte kan vaccinera sig

Ett liknande besked ger Facebooks vice HR-chef Lori Goler.

”Vi kommer att kräva att den som ska jobba på något av våra USA-kontor är vaccinerad”, säger han i ett uttalande.

”Vi kommer att ha en process för dem som inte kan vaccinera sig av medicinska eller andra orsaker och kommer att utvärdera tillvägagångssättet i andra regioner i takt med att situationen utvecklas”, skriver han.

Mer om: Coronaviruset

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap