”Sluta inte ställa frågor”

2013-09-12 11:01  
May Molin är ansvarig för rekrytering på Vectura.

May Molin, rekryteringsansvarig på teknikkonsultföretaget Vectura, vet hur man läser av människor.

Är det något särskilt med att rekrytera just ingenjörer?

– De som är väldigt nischade kan vara lite försiktiga. Men det gäller egentligen de väldigt specialiserade inom alla yrkesgrupper, inte bara ingenjörer.

Har du något knep när du rekryterar?

– Jag har lärt mig att bli medveten om att man alltid får ett första intryck av en person. Därför är det viktigt att inte sluta ställa frågor bara för att man tycker att kandidaten verkar bra. Eller omvänt, om personen inte har gjort så gott intryck.

Hur läser du av en person?

– Om det inte finns samstämmighet mellan kroppsspråket och hur personen uttrycker sig, säger magkänslan till. Men kandidaten kanske bara har en dålig dag eller är väldigt nervös eller tror att man måste vara på ett visst sätt för att få jobbet. Det är skönt att en anställning inte bygger på bara en intervju. Det är flera personer som intervjuar plus den väldigt viktiga referenstagningen och så cv:t, förstås.

Du har varit rekryterare i tretton år, blir man bättre på att bedöma folk med åren?

– Det man lär sig av är att följa upp hur det gick sedan med rekryteringen.

Tiina Moilanen Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap