Idrottsstjärnornas elitsatsning: Teknikstudier

2015-08-24 12:02  
Anton Saks, som spelat i svenska basketlandslaget, börjar nu läsa på Luleå tekniska universitet. Foto: TT

Luleå tekniska universitet skryter om att ha lockat till sig flera elitspelare i basket. Senast basketstjärnan Anton Saks.

Den två meter långe Anton Saks, som spelat i svenska basketlandslaget, börjar nu läsa på Luleå tekniska universitet, LTU.

Han ska gå LTU:s 3-åriga ekonomprogrammet och hörde av sig till BC-tränaren Peter Öqvist. Anton Saks, som kommer från klubben Norrköping Dolphins, har nu skrivit på för BC ett år.

Luleå tekniska universitet passar på att berätta om sina andra elitsatsande idrottsmän - två andra spelare i BC Luleå.

Erik Edin läser på civilingenjörsprogrammet brandteknik och Arvid Isaksson går maskinteknik.

Även förre förbundskaptenen för damlandslaget i basket, Lasse Johansson, har ett förflutet på Luleå tekniska universitet, där han doktorerande i energiteknik.

– Det är alldeles förträffligt att kombinera elitidrott med universitetsstudier. Det kan vara en fördel att helt få koppla bort basketen och fokusera på något annat viktigt under dagen. Hela collegeidén i USA bygger på ett tätt samarbete mellan idrott och studier, säger Peter Öqvist, enligt pressmeddelandet.

 

Gilla Ingenjörskarriär på Facebook

 

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap