Hon ska hjälpa Malmös nya teknikhopp till toppen

2018-02-09 15:21  
Heidi Lindvall, ny programansvarig för acceleratorn Fast Track Malmö. Foto: Minc

Nu tar fem nya bolag plats hos Minc-acceleratorn Fast Track Malmö. Samtidigt rekryteras Heidi Lindvall från London för att ta acceleratorn till nästa nivå.

För tredje året i rad arrangeras acceleratorn Fast Track Malmö hos inkubatorn Minc.

Efter att ha gallrat bland 430 ansökningar har nu fem unga teknikbolag valts ut – Aiten, Boost Thyroid, Panion, Starke Cycles och Bookboost.

De antagna bolagen arbetar med allt från ai-baserade självhjälpsvård till nya leveranslösningar som ska lösa transportproblem i framtidens städer.

I och med vårens upplaga av Fast Track Malmö tar Heidi Lindvall över som programansvarig för acceleratorn. Hon rekryterades till Minc från acceleratorn Data Pitch i Tech City, Londons motsvarighet till Silicon Valley.

– Vi vet att bilfria städer är en realitet som kommer att rullas ut, och självhjälpsvård är något som kommer bli allt viktigare för att öka livskvaliteten hos människor som lever med särskilda sjukdomstillstånd. Sedan känns det också kul att alla bolag har så starka grundarteam, med allt från akademiker till utvecklare som tidigare byggt några av Europas mest lovande startups, säger hon.

Alla fem nya Fast Track Malmö-bolag tilldelas även en investering på 300 000 kronor från fonden Fast Track Capital.

Under programmets gång kommer deltagarna också bland annat att få rådgivning av Hampus Jakobsson och Jeanette Andersson, två av Skåneregionens främsta teknik-profiler.

Vårens Fast Track Malmö-bolag

Aiten: Digital ai-baserad vårdtjänst för personer med högt blodtryck. Aiten erbjuder bland annat tillgång till läkare online och en "gamifierad" app.

Boost Thyroid: Ai-baserad självhjälpsvård för personer som lever med Hashimitos, en autoimmun sjukdom som leder till underfunktion i sköldkörteln. Grundarna har tidigare jobbat som forskare vid Karolinska Institutet och KTH.

Panion: App-tjänst som matchar nya vänner baserat på intressen som de har angett. Ska lösa problematiken vuxna idag har med att skaffa nya vänner.

Starke Cycles: Utvecklar en ny leveranslösning som består av en containercykel med tillhörande it-lösning. Cykeln transporterar upp till 300 kilo.

Bookboost: Skapar en tjänst för att öka engagemanget mellan hotell och deras gäster genom att erbjuda en chattservice genom hela kundupplevelsen. Samarbetar i dag med Grand Hotel i Lund och Hotel Citadel i Amsterdam.

Kalle Wiklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap