Hon blev årets Kraftkvinna

2016-10-27 12:06  
Årets kraftkvinna: Jenny Larsson. Foto: Philip Håkansson

Civilingenjör med stort miljöintresse får årets pris för kvinnor i energibranschen.

Jenny Larsson, chef för Vattenfalls svenska värmeverksamhet, får Kraftkvinnornas pris Årets kraftkvinna. Priset syftar till att synliggöra kvinnor inom energibranschen och delades ut för första gången i år. Juryn lyfter bland annat upp Jenny Larssons arbete med mångfalds- och jämställdhetsfrågor i sin motivering.

Grattis, hur känns det?

– Det känns väldigt bra! Jag är jätteglad.

– Jag är också glad att priset finns överhuvudtaget, eftersom det här är viktiga frågor att uppmärksamma, säger Jenny Larsson.

Varför finns ett underskott av kvinnor i energibranschen?

– Den situationen finns i flera branscher. Traditionellt har kvinnor och unga tjejer inte sökt sig till teknikyrken, men nu ser vi en vändning, vilket jag är väldigt glad för.

Läs mer i Ny Teknik:

Läs mer: Energiministern: ”Blandad grupp ger bäst idéer”

För att locka unga till just energibranschen lyfter Jenny Larsson fram vikten av att tidigt väcka intresse för området.

– Det här är viktiga frågor som berör hela samhället, inte minst omställningen till hållbar energi.

När det gäller att behålla och värva kvinnor till högre positioner krävs konkreta målsättningar från företagens ledning, och att de som är på väg in i en chefsposition får stöd. Själv har hon fungerat som mentor åt yngre kvinnor i branschen, dessutom har hon föreläst om sin karriärväg på universitet och högskolor.

Att ha tillgång till mentorer och förebilder är något som enligt Jenny Larsson är viktigt för all typ av mångfaldsarbete. En annan viktig faktor för företag som vill lyckas värva ur flera olika samhällsgrupper är att söka personal på rätt sätt.

– Öppen rekrytering är viktigt, att företaget faktiskt annonserar ut tjänster. Då har du verkligen möjlighet att få sökande som du inte räknat med.

Läs mer i Ny Teknik:

Läs mer: Få kvinnor jobbar inom energi

Vad är egentligen fördelen med mångfald?

– Om vi ska förstå kundernas behov måste vår arbetsplats spegla samhället. Det här är affärsdrivande frågor, säger Jenny Larsson.

Ur juryns motivering

”Med mod, värme och kraft ansvarar hon idag som chef för Vattenfalls svenska värmeverksamhet för att bygga ett nytt värmeverk med förnybara bränslen som kommer att hjälpa regionen uppnå sina högt satta miljömål. Denna kraftkvinna har på ett målmedvetet sätt drivit jämställdhets- och mångfaldsfrågor i sina verksamheter, satt tydliga mål för att få in fler kvinnor på ledande positioner och mentor där hon med stor generositet delat med sig av sina erfarenheter”.

Jenny Larsson

Utbildning: Civilingenjör inom Miljö- och vattenteknik

Bakgrund: Började som trainee på Vattenfall 1998, lockad av sitt stora miljöintresse.

Dold talang:Tidsuppskattning. Gillar att styra möten och seminarier på exakt tid. Eller bedöma ankomsttid på minuten när familjen reser från Sigtuna till Malmö för att hälsa på vänner.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap