Stort säkerhetspådrag när Obama besöker Hannovermässan

2016-04-20 10:25  

De drygt 200 000 besökarna som väntas till årets industrimässa i Hannover får vara beredda på köer vid ingångarna och extra säkerhetskontroller på grund av president Barack Obamas besök.

På söndag kväll invigs världens största industrimässa i Hannover. I år får förbundskansler Angela Merkel sällskap av USA:s president Barack Obama vid den stora invigningscermonin. USA är partnerland till årets mässa och med Obama följer en delegation på 1000 personer inklusive en lång rad inflytelserika företagsledare. Bland annat kommer Microsofts vd Satya Nadella.

När mässan slår upp portarna på måndag 25 april rullas röda mattan ut för Obama och Merkel som tillsammans kommer att besöka ett antal montrar under förmiddagen under ett enormt säkerhetsuppbåd.

På sin hemsida varnar mässarrangören för köer vid säkerhetskontrollerna och uppmanar besökarna att lämna väskorna på hotellet.

Vid 12 på måndagen lämnar president Obama mässområdet och då blir också allt "som vanligt".

Invigningscermonin med tal av Merkel och Obama kan följas på Hannovermässans hemsida med start kl 18 söndag 24 april.

Marie Alpman

Mer om: Hannovermässan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer