Ännu en rulltrappsolycka i Stockholmstrakten

2016-01-28 11:28  
Flera rulltrappeolyckor har inträffat i Stockholm. Foto: Hasse Holmberg/ TT

En ny rulltrappsolycka har inträffat i Stockholmsområdet. Steget försvann under en kvinna vid Flemingsbergs station.

Det är Aftonbladet som rapporterar om olyckan vid Flemingsbergs station. En kvinna stod på ett steg när det plötsligt gav vika.

– Då brakar det till så att folk flög rakt upp. Det lät som någon hade släppt en bomb och en kvinna bara flög, liksom hoppar. Hon flyger i stort sett över det här gapet och jag inser att det här har gått riktigt snett, säger vittnet Charlotta Rensfeldt till Aftonbladet.

Enligt tidningen inträffade olyckan vid niotiden på onsdagsmorgonen, när stor trängsel rådde i rulltrapporna.

Två tidigare rulltrappsolyckor har tidigare inträffat i Stockholms innerstad, vid Östermalms torg och Universitetet, vilket Ny Teknik har rapporterat om. Båda de olyckorna berodde på konstruktionsfel.

Vad olyckan i Flemingsberg beror på är ännu oklart. Men Anders Lindelöf, teknisk direktör i Huddinge kommun, berättar att det har varit upprepade problem med rulltrapporna vid stationen.

– Rulltrapporna är så gamla att det inte finns reservdelar, så varje gång något går sönder måste nya delar tillverkas. Mig veterligen har det inte varit olyckstillbud där tidigare, men vi har fått saklig kritik för att rulltrapporna står så pass ofta, säger han.

Kommunen köpte huset med rulltrapporna för några år sedan och en utredning pågår om möjliga förändringar av byggnaden.

– Kommunen jobbar på att hitta en mer långsiktig lösning på hur man ska ta sig från pendeltågen på ett bättre sätt, säger Anders Lindelöf.

Rulltrappan där olyckan inträffade är tills vidare avstängd.

Linda Nohrstedt

Mer om: Rulltrappor

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer