Enkät: Här är möjligheterna med internet of things

2017-02-20 09:43  

Tekniken finns sedan flera år. Och industrierna är uppkopplade. Så hur drar vi nytta av det?

Så kan Ny Tekniks heldagskonferens om Industrial internet of things summeras. Vi frågade fyra deltagare om deras syn på ämnet: Vad är den stora möjligheten med internet of things?

Karin Andersson, BIM-specialist, Trafikverket:

”I underhåll för våra vägar tror jag vi kan dra nytta av det. Man skulle till exempel kunna samla in data kring väglag för att höja personsäkerheten.”

Roger Svensk, fabrikschef Ikea industry i Hultsfred:

”Molntjänster kommer att vara framtiden för tillverkningsindustrin. Det ger en bra back up och blir kostnadsbesparande.”

Peter Blomberg, connecitivity-strateg, Connectitude:

”Att hitta nya affärsmodeller. För en av mina stora kunder, som bygger en premiumprodukt, betyder det att de måste ha nya kundvärden, annars kommer andra lågprisföretag att ta över allting från dem.”

Richard Haag, avdelningschef för digital innovation på Holmen:

”Möjligheten till nya affärsmodeller där leverantören kan vara involverad under produktens hela livscykel. Underhållssidan kan effektiviseras med hjälp av prediktiv analys som ger kostnadsbesparingar.”

Fredrik Karlsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt