Störtade Lion Air-planets svarta låda hittad

2019-01-14 08:04  
Den svarta låda som innehåller inspelningarna från cockpit i det Lion Air-flygplan som kraschade i fjol har hittats. Foto: TT

Den svarta låda som innehåller inspelningarna från cockpit i det Lion Air-flygplan som kraschade i Indonesien i oktober i fjol har hittats. Den har ännu inte tagits upp till ytan.

Den svarta låda som innehåller inspelningarna från cockpit i det Lion Air-flygplan som kraschade i Indonesien i höstas har hittats. Förhoppningen är att piloternas samtal ska ge svaret på hur ett helt nytt plan kunde störta direkt efter start i fjol.

De svarta lådorna, som trots namnet brukar vara orangea, brukar kunna förklara nära 90 procent av alla flygkrascher, enligt flygexperter.

I november hittades den färdskrivare som gav utredarna uppgifter om flygplanets hastighet, höjd och riktning vid olyckstillfället.

– Men den har inte visat vad besättningen fattat för beslut och hur diskussionerna gick i slutet, säger Stephen Wright, flygexpert vid Leeds University.

Samtliga 189 ombord omkom när Lions Airs flight JT610 från Jakarta störtade i havet minuter efter start 29 oktober 2018.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt