Störtade Lion Air-planets svarta låda hittad

2019-01-14 08:04  
Den svarta låda som innehåller inspelningarna från cockpit i det Lion Air-flygplan som kraschade i fjol har hittats. Foto: TT

Den svarta låda som innehåller inspelningarna från cockpit i det Lion Air-flygplan som kraschade i Indonesien i oktober i fjol har hittats. Den har ännu inte tagits upp till ytan.

Den svarta låda som innehåller inspelningarna från cockpit i det Lion Air-flygplan som kraschade i Indonesien i höstas har hittats. Förhoppningen är att piloternas samtal ska ge svaret på hur ett helt nytt plan kunde störta direkt efter start i fjol.

De svarta lådorna, som trots namnet brukar vara orangea, brukar kunna förklara nära 90 procent av alla flygkrascher, enligt flygexperter.

I november hittades den färdskrivare som gav utredarna uppgifter om flygplanets hastighet, höjd och riktning vid olyckstillfället.

– Men den har inte visat vad besättningen fattat för beslut och hur diskussionerna gick i slutet, säger Stephen Wright, flygexpert vid Leeds University.

Samtliga 189 ombord omkom när Lions Airs flight JT610 från Jakarta störtade i havet minuter efter start 29 oktober 2018.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Debatt