Större motor i nya Volt

2014-10-28 14:45  
Chevrolet Volt

GM plug-in-hybrid Chevrolet Volt får en större bensinmotor när nästa version lanseras i januari 2015.

GMs vd Mary Barra antyder till tidningen Detroit News att företaget kommer att investera 240 miljoner dollar i en anläggning i Michigan där drivsystemet till nästa Volt ska tillverkas.

Hon berättar också att den nya bilen kommer att få en något större motor än den som sitter i dagens Volt, och den tyska motsvarigheten Opel Ampera. Bensinmtorn i dagens bilar är på 1,4 liter, i den kommande modellen blir motorn 1,5 liter.

Den kopplar in när batteriet är urladdat och ger ström åt elmotorerna som driver bilen. Tidigare i år har GMs utvecklingschef Mark Reuss antytt att nästa version av Volt kommer att få ett batteri med bättre kapacitet än dagens.

Även om försäljningsmålen för Volt när bilen lanserades 2010 inte har uppnåtts, hävdar Barra att modellen har mycket nöjda ägare. Försäljningen i USA ligger nu kring 2000 bilar i månaden. Det betyder 24000 bilar om året, vilket Chevrolets kommunikationsansvarige Mike Albano hävdar är en siffra som flera konkurrenter inte kommer upp i.

Nästa generation Volt kommer att innehålla komponenter som till 70 procent är tillverkade i USA eller Kanada, jämfört med 50 procent i dagens modell. Battericellerna tillverkas exempelvis i LG Chems anläggning i Nederländerna, men batteriet sätts samman i GMs anläggning i Brownstown i USA.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt