Saab letar desperat efter kapital

2011-04-12 09:20  

130 underleverantör har inte fått betalt av Saab och ledningen jagar för fullt för att få nytt kapital till bolaget. Produktionen står fortsatt still i Trollhättan.

Det blev ännu en dag utan att produktionen kommit i gång på morgonen. Ingen som Affärsvärlden talat med på Saab Automobile vill tala om hur länge stoppet kommer att pågå. Enligt Dagens Industri kan det handla om vecka.

Exakt hur många underleverantörer som inte fått betalt är oklart men enligt TV4 handlar det om 130 underleverantörer som inte fått betalt av Saab. Merparten av dessa är stationerade i Europa.

I ett pressmeddelande på Spyker Cars hemsida fortsätter Saabs ledning att få in kapital till bolaget. Det handlar om finansiering både på lång och kort sikt.

Riksgäldskontoret har tillfrågats om de kan släppa säkringarna i Saab så att Saab Automobile kan söka ytterligare finansiering. Det här är ett av flera sett som Saab arbetar med förnärvarande. Hur de diskussionerna kommer att gå är inte klart ännu. Det ytterligare kapital som Spyker och Saab hoppas kunna säkra krävs för att produktionen ska kunna starta igen och återgå till en normal produktion igen.

Yvonne Edenholm

Mer om: Bilar Spyker Cars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt