Rök i kabinen tvingade Dreamliner nödlanda

2010-11-10 09:41  

Vid en testflygning med Boeings kommande trafikflygplan 787 Dreamliner uppstod rökutveckling i kabinen och planet fick nödlanda.

Nödlandningen ägde rum i staden Laredo i den amerikanska delstaten Texas. Ombord på planet fanns omkring 40 personer, enligt uppgift var ett flertal från luftfartsmyndigheten FAA.

Samtliga ombord snabbevakuerades med de utfällbara rutchbanorna. Ingen människa skadades.

Det är ännu oklart vad som orsakade rökutvecklingen i detta förserieplan, det andra av de plan som testas inför leveranserna till flygbolagen. Detta plan var utrustat med motorer av typen Trent 1000 från Rolls Royce.

Även den Airbus A380 från australiensiska flygbolaget Qantas som tvingades nödlanda i förra veckan efter ett motorhaveri var utrustat med Trentmotorer från Rolls Royce.

Efter incidenten har Rolls Royce rekommenderat motorbyten inte bara hos Qantas utan även i tre A380 i flygbolaget Singapore Airlines flotta.

Håkan Abrahamson

Mer om: A380 Airbus

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt