Parallella utredningar efter stridsbåtsolycka i Stockholms skärgård

2019-03-06 16:02  
En stridsbåt 90 på Nämdöfjärden i Stockholms skärgård. Bilden är inte från olyckstillfället som artikeln handlar om. Foto: TT

Samtliga som skadats i olyckan med en stridsbåt i Stockholms skärgård på tisdagen har nu fått lämna sjukhus.

– Den sista individen som låg kvar för observation är utskriven och tillbaka till förbandet, säger Jonas Olsson, kommunikationschef på Amfibieregementet.

De personer som fått lämna sjukhuset får nu stöd.

– Vi genomför debriefing.

Olyckan med en Stridsbåt 90H skedde under en landstigningsövning under tisdagsförmiddagen. Polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i sjötrafik och parallellt sker en internundersökning inom Försvarsmakten.

– Vi går väldigt metodiskt tillväga för att fastställa orsaken. Men i nuläget vet vi inte och får återkomma med vad som gick fel, säger Olsson.

Enligt honom ska den interna utredningen ge svar på bland annat hur fort båten körde och utredningen väntas ta upp till drygt en månad att få klar.

Mer om: Båtar Försvaret

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt