Musk plockar ned sin hyperloop – ersätter med p-platser

2022-11-07 13:35  

Den cirka 1,6 km långa hyperloop-testbana som Elon Musk byggde är nu demolerad. Röret ska ersättas av parkeringsplatser för Spacex personal.

Entreprenören har många järn i elden, och just nu ligger mycket fokus på nyförvärvet Twitter. Men i skuggan av Elon Musks andra projekt tycks ett av dem ha hamnat i bakvattnet.

I ett whitepaper 2013 presenterade Musk konceptet med att färdas i höga hastigheter i rör nära vakuum. Och en cirka 1,6 km lång hyperloop-testbana byggdes ovan mark vid Spacex huvudkontor i Hawthorne, Kalifornien. Nu är röret demolerat och bortfraktat, uppger Bloomberg.

På platsen där studenter tävlade med sina poddar 2018 planerar man att i stället anlägga en parkeringsplats för Spacex-personal. Bloomberg hävdar samtidigt att Elon Musk inte har släppt sitt intresse för hyperloop, och så sent som i april meddelade the Boring Company på Twitter att man har för avsikt att snart inleda tester med en fullskalig hyperloop. Det skriver CNET.

John Edgren

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt