Ingen bättre surf på tågen

2015-05-19 05:49  
De som hoppades på bättre surf på tågen från i sommar får hoppas vidare. Foto: TT

Det blir inte något förbättrat bredbandsnät på tågen i sommar.

Hela projektet skjuts upp ett år för att tågtrafiken ska kunna köras utan störningar, rapporterar SVT.

Bredbandstäckningen på tågen ska förbättras och nya 4G-nät var tänkta att lanseras den 1 juli i år. Problemet är att frekvenserna för näten ligger nära Trafikverkets egen kommunikation.

Enligt en överenskommelse mellan mobilföretagen och Trafikverket från 2011 skulle Trafikverkets egen kommunikationsutrustning byggas om, men arbetet är inte klart ännu.

Trafikverket har hotat med att alla tågtrafik måste stoppas om de nya mobilnäten tas i bruk i sommar.

Därför beslutar nu Post- och telestyrelsen att starten av näten på tågen måste skjutas upp ett år, och att de i stället ska tas i bruk 1 juli 2016.

– Om 4G-nätet hade slagits på den 1 juli så skulle alla tåg i landet ha stått stilla. Konsekvenserna för samhället hade blivit för stora, säger Jonas Wessel, enhetschef på Post- och telestyrelsen, till SVT.Följ Ny Teknik på Facebook!Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev – direkt till din mejl!

Mer om: Surf Tåg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt