Här är första bilden på Volvos elbil Polestar 2

2019-01-04 10:20  
Den första bilden på Polestar 2. Foto: Polestar

Här kommer en första glimt av Geelykoncernens svar på Tesla Model 3 som ska avtäckas inom kort: Polestar 2.

Snart ska Volvo Cars prestandamärke Polestar visa upp sin första renodlade elbil - Polestar 2.

Polestar gjorde debut som bilmärke förra året med pluginhybriden Polestar 1, men det är med den helt elektrifierade uppföljaren som intresset vaknat på allvar. Inte minst efter att företaget själva beskrev elbilen som en utmanare till Tesla Model 3.

Läs mer: Så ska Göteborg bli Geelys andra hem

Produktionen ska dra igång under 2020 och instegspriset väntas hamna runt 40 000 euro och räckvidden ska ligga på 56 mil. Bilen blir också först på marknaden med ett nytt operativsystem som utvecklats i ett samarbete mellan Google och Volvo. Det lovar bättre röststyrning, navigationssystem och stöd för en mängd Android-appar.

Förutom den lilla bilden på bilens bakdel lämnar Polestar ett kort meddelande på Twitter om att de kommer satsa fullt ut på eldrift under året. En ordentlig lansering av Polestar 2 ska komma under de närmaste veckorna.

Simon Campanello

Mer om: Polestar Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt