Här är allt vi vet om Teslas nya pickup: "Cybertruck"

2019-11-21 11:01  
Pr-bild från Tesla. Foto: Tesla

Här samlar vi allt vi vet om Teslas nya el-pickup, ”Cybertruck”. Den visades upp i Los Angeles den 21 november.

2019-11-21 Avtäckningen

Nu har Tesla så äntligen visat upp sin första el-pickup. Avtäckningen av biltillverkarens futuristiska ”Cybertruck” i Los Angeles gick dock inte riktigt som planerat. Bland annat utlovades bilens förstärkta fönster vara närmast okrossbara och till och med klara pistolskott, men vid en demonstration på scen gick de ändå sönder. Dock är det ett tag kvar tills bilen väntas bli helt klar för lansering och kanske kan Tesla åtgärda problemet till dess.

Cybertruck beräknas vara helt färdig som tidigast 2021 och priset börja från 39 900 dollar, motsvarande drygt 400 000 svenska kronor. Den ska kunna accelerera från 0 till 100 kilometer i timmen på cirka tre sekunder. Läs mer om specifikationerna för nya Cybertruck här.

Många av de första reaktionerna på den nya el-pickupen var inte nådiga. Tekniksajten Mashables sammanfattning löd: ”Cybertrucken är ett riktigt fult fordon. Det är vad Twitter säger, och det är sant.”

”Nobody expects the cybertruck”, skrev Elon Musk själv strax efter eventet, i en anspelning till en viss Monty Python-sketch.

Fler reaktioner har vi samlat här.

2019-11-16 Fler detaljer, men inget klockslag

I ett inlägg på Twitter berättar Elon Musk att Teslas nya el-pickup, ”Cybertruck”, kommer att visas upp i Los Angeles torsdag kväll, lokal tid. Enligt The Verge börjar eventet 11 PM ET, det vill säga klockan 05.00 svensk tid.

2019-11-06 – Dagen för avtäckningen bekräftas

På Twitter berättar Elon Musk att Teslas el-pickup nu äntligen ska visas upp. Det är spikat till den 21 november, i Los Angeles. Valet faller sig naturligt eftersom Tesla-grundaren tidigare har berättat att nya ”Cybertruck” är som hämtad från filmen ”Blade Runner", som utspelar sig i november 2019.

Den svenska youtubern och uppfinnaren Simone Giertz är inte sen med att fråga Elon Musk om hon och den Tesla Model 3 hon byggt om till en ”Truckla” är inbjudna. ”Självklart" svarar Musk.

2019-08-01 – Musk ger nya besked

Det har tidigare stått klart att Teslas el-pickup ska lanseras innan 2019 är till ända. Det bekräftas nu av Elon Musk efter en fråga på Twitter: ”Vi är nära, men magin ligger i de slutgiltiga detaljerna. Kanske 2-3 månader.”

2019-06-19 – Svensk robotdrottning hinner före Musk

Den svenska uppfinnaren, youtubern och drottningen av ”shitty robots” Simone Giertz hinner före Tesla genom att bygga om sin Tesla Model 3 till en el-pickup. Hon väljer att kalla den ”Truckla”, och nyfikna tittare kan följa hela omgörningen på hennes Youtube-kanal.

Under juni månad har det också avslöjats att det tänkta priset för Teslas el-pickup ska ligga på 50 000 dollar, närmare 500 000 svenska kronor i dagens penningvärde. Sajten Carscoops berättar också att modellen ska kunna erbjuda upp till sex sittplatser, ha en räckvidd på mellan 645 och 800 kilometer och kunna dra 136 ton, en siffra som har blivit omdiskuterad.

2019-03-16 En teaserbild visas upp

Det är få som vet hur Teslas nya el-pickup faktiskt kommer att se ut. I mars 2019 visar Elon Musk upp en teaserbild av bilen, som dock lämnar mycket att önska för alla dem som vill få grepp om alla detaljer.

2017-12-29 – Musk utlovar en Tesla-pickup

Tesla-fansen har efterfrågat en pickup i elbilstillverkarens utbud. I december 2017 berättar Elon Musk att en sådan är på väg, men först efter lanseringen av Model Y. Enligt Tesla-grundaren ska det ha funnits färdiga skisser på en pickup i fem år, men modellen beräknas bli verklighet först år 2020.

Ania Obminska

Mer om: Tesla Pickup

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt