Fyrklövern ska ta Alfa mot toppen

2015-06-25 11:55  
Alfa Romeos nysatsning Giulia Quadrifoglio ska ge skjuts åt märkets försäljning. Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo lanserar en av de nya modeller som ska ge tillbaka märket den status det en gång hade.

Giulia Quadrifoglio heter bilen som presenterades på onsdagen. Giulia är ett namn som har använts tidigare, och fyrklövern (quadrifoglio) är en symbol som funnits när Alfa rullat på tävlingsbanorna.

Märket har under många år tappat i försäljning, och den status som det hade som sportigt premiummärke tappade man till tyska konkurrenter som BMW och Mercedes.

Men Chrysler Fiats koncernchef Sergio Marchionne vill inte ge upp varumärket Alfa Romeo, utan har beslutat satsa på åtta nya modeller som ska ge tillbaka märket sin forna glans.

Fyrdörrars Giulia Quadrifoglio är först ut. Den får en kraftig sexcylindrig motor från Maserati som med dubbelturbo ger 510 hästkrafter. Med den effekten kommer man till 100 km/h på 3,9 sekunder.

Närmaste konkurrenter är BMW M3 och Mercedes C-AMG.

Med denna och flera andra kommande modeller ska Fiatägda Alfa Romeo öka sin försäljning från 70000 bilar 2014 till 400000 år 2018.

Håkan Abrahamson

Mer om: Fiat Alfa Romeo

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt