Det här vill läsarna göra medan elbilen laddar

2012-06-12 12:50  
Foto: Colourbox

Vad ska man själv göra den halvtimme som elbilen snabbladdas på macken? Den frågan gick till Ny Tekniks läsare förra veckan. Och svaren är enstämmiga: ladda de egna batterierna samtidigt!

- Även föraren behöver laddas. 20-30 minuter är idealiskt för en power-nap, skriver Sören Torstensson.

Tommy Jansson är inne på samma spår. Trötta förare är ett problem i trafiken.

- Det borde finnas tid för en tupplur – och en väckarklocka som ringer automatiskt fem minuter före laddningstidens slut, skriver Tommy Jansson.

Östen Säfvelin tar vilopausen ett steg längre och föreslår en massagefåtölj för kroppslig återhämtning och sedan en energidrink i stället för kaffe, bulle och chokladkakor.

Men det finns andra sätt att ladda de egna batterierna än att sova.

- Jag skulle bli väldigt nöjd om jag kunde hoppa in på ett gym medan bilen laddas, dra av ett 30-minuterspass på en cross-trainer och ta en dusch medan bilen tvättas, skriver Ingrid Skogsmo.

Anna Ask är mer inne på en naturfin promenadsling men också en enkel träningsplats inne för den väderkänslige.

Men om det inte finns träningsmöjligheter så är ett helt tyst rum med läsfåtölj, pocketböcker och svart kaffe något att längta efter, menar Ingrid Skogsmo.

Börje Årnedal, inbiten golfare, föreslår små driving-ranger vid varje mack.

- Så att vi får bilister att slå lite bollar och upptäcka hur kul golf är. Eller så sätter vi upp laddstolparna vid golfbanorna så att bilister åker dit, laddar den fina bilen, äter en god lunch

Lars Edvall ser laddningspausen som en chans att göra det man inte får göra när man kör – mejla, surfa, skicka sms och prata i mobilen.

- Det bör finnas ett kommunikationsrum med fri tillgång till datorer för dem som laddar sin elbil.  Och ett utrymme för att snygga till sig inför ett möte, skriver Lars Edvall.

Hans B Alvarsson är inne på samma linje.

- Kan man boka och hyra ett sådant arbetsrum med konferenstelefon, bredband, dockstation till laptop med skärmar så kan man planera stoppet. Man skulle kunna ha möte på halva vägen var som naturligt stopp, skriver Hans B Alvarsson.

Men barnfamiljerna har också krav på aktiviteter. Gordon Strömfelt föreslår lekplats, bollhav och barnbespisning.

Det gör också David Ericsson, men han har också tänkt på ungarnas mobilspel. Det finns något som heter Turf Zone och som handlar om att ”ta över” ett område.

- Kanske finns det en Turf Zone i närheten som vi kan gå in och ta, skriver David Ericsson.

En kombination av elektronikvård, bilvård och rastning av både barn och hundar kommer från Elinore G.

- Kunna ladda ladda telefon, använda dator och gratis wifi saqmt städa ur och kanske tvätta av bilen. Dessutom vill jag kunna rasta hunden. Jag kan tänka mig att ett område omgett med staket kan vara bra för dem som har barnoch vill kunna slappna av lite utan att barnen ska springa ut på vägen.

Madeleine Lundh är inne på samma tanke.

- En hundrastslinga som tar åtminstone tio minuter att gå, där både en själv och hundarna kan sträcka på benen.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt