Biltågen går i graven

2014-05-19 09:56  

Trötta resenärer som vill ta bilen på tåget i Tyskland får snart tänka om. De 80 år gamla biltågen går nämligen i graven.

Från 2017 måste resenärer som tidigare tagit sig fram med så kallade biltåg ta sig fram på annat sätt. Deutsche Bahn lägger ner tågen av kostnadsskäl, skriver tyska Die Zeit. Den minskade efterfrågan beskrivs också som en av anledningarna till att biltågen läggs ner.

Tågen används av europeiska resenärer som vill förkorta tiden på vägarna och bli mer utvilade på köpet. Ofta körs bilen på i Hamburg eller Berlin och skickas vidare till stationer i länder som Frankrike, Italien och Österrike.

Deutsche Bahn kommer nu alternativt att ersätta biltågen, eller "Autozug" som de heter på tyska, med lastbilar samtidigt som passagerarna transporteras med höghastighetståg, skriver danska Politiken.

Sverige har inte kvar någon biltågsverksamhet längre. Finland är det enda nordiska land som har kvar tjänsten.

 

Niklas Svahn

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt