Apples elbil kan byggas av Magna Steyr

2016-04-21 13:15  
En elbil som kanske bär namnet iCar kan komma 2020.

Apple etablerar enligt uppgifter i tysk press ett utvecklingscentrum i Berlin för att ta fram en elbil som kan byggas av Magna Steyr.

Det är tidningen Frankfurter Allgemeine Zeitung som rapporterar att Apple värvat 15 – 20 ”nytänkande” experter från tysk bilindustri. Det handlar om unga personer med nya idéer som inte kunnat få gehör för dessa idéer på grund av byråkratiska hierarkier i tysk industri.

Planen ska vara att ta fram en liten elbil avsedd för stadstrafik som ska tillverkas av österrikiska kontraktstillverkaren Magna Steyr. Det företaget brukar anlitas av etablerade biltillverkare för att tillverka specialversioner av bilmodeller, eller modeller i små serier.

Apples bil ska erbjudas som hyrbil eller för bilpooler eftersom företaget inte har något återförsäljarnät eller etablerade verkstäder. Enligt tidningen finns inte någon teknik för autonom körning till att börja med, men sådan teknik kan eventuellt komma senare.

Håkan Abrahamson

Mer om: Apple Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt