Apples brev avslöjar: Kan satsa på självkörande bil

2016-12-05 12:03  
Apple har skickat frågor om standarder och säkerhet för självkörande bilar till amerikanska motsvarigheten till Trafikverket. Foto: All Over Press

Ett brev till en myndighet i USA från Apple är det tydligaste tecknet hittills på att it-giganten vill in på marknaden för självkörande bilar, rapporterar The Wall Street Journal.

Apple ber i brevet till motsvarigheten till Trafikverket om vägledning vad gäller regelverk för standarder och säkerhet för självkörande fordon.

Företaget vill inte berätta varför det bett om uppgifterna. En talesperson säger dock att Apple ”investerar stort i maskiners lärande och automatisering och ser med spänning på potentialen i automatiserade system på många områden, däribland transporter”.

Apple har tidigare riktat in sig på att ta fram en hel bil men har på senare tid koncentrerat sig på att utveckla programvara för självkörande system, skriver tidningen.

Mer om: Apple

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt