Sveriges förutsättningar för solel bland de sämsta

2016-01-22 07:13  
Foto: Alamy

TEKNIKSVEPET. Datorer lär sig förstå sarkasm, förutsättningar för solel och vetenskapliga vinterkläder. Här är senaste tekniknytt.

UPPDATERAD. Sverige har bland världens sämsta förutsättningar för solel, ändå uppskattar Björn Sandén, professor i innovation och hållbarhet på avdelningen för miljösystemanalys, institutionen för energi och miljö på Chalmers att solen kommer stå för hälften av den svenska elförsörjningen i framtiden. Det rapporterar Miljöaktuellt.

Tyngdlöst tillstånd kan vara en fördel för den som vill studera cancercellers utveckling.Nasa berättar mer om sitt samarbete med cancerforskare.

Två forskare har använt sig av texter på Twitter för att lära datorer att känna igen sarkasm. Läs mer på The Next Web.

Under World Economic Forum i Davos meddelade företaget bakom Hyperlopp att supertåget kan vara igång till år 2018, rapporterar CNBC.

Nu kan vetenskapen hjälpa oss som fryser i vintervädret. Forskare i arbetsmiljöteknik vid Lunds universitet har tagit fram tips på hur vi bäst skyddar oss mot kylan.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL