Mitsubishi bygger vindfabrik i USA

2010-04-08 10:29  
Turbinhus från Mitsubishi

Japanska Mitsubishi ska bygga en fabrik för tillverkning av vindkraftanläggningar i USA.

Japanska industrikoncernen Mitsubishi Heavy Industries MHI planerar att bygga en fabriksanläggnings för att tillverka vindkraftverk (turbinhus, rotoraxel, generator, växellåda, styrelektronik m m) men däremot inte torndelen.

På en yta av 360000 kvadratmeter i Fort Smith i delstaten Arkansas ska 250 stycken turbiner med effekten 2,4 MW vardera tillverkas per år.

Tillverkningskapaciteten ska på sikt kunna ökas och en speciell typ av turbinhus för långbladiga kraftverk ska tillverkas i Fort Smith. Sådana verk är avsedda för områden med svaga vindar.

MHI har tillverkat vindkraftturbiner i Japan sedan 1980. Leveranserna till USA inleddes 1987 och fram till nu har MHI sålt 3500 enheter på den nordamerikanska marknaden. Fabriken i Fort Smith blir företaget första vindkraftfabrik utanför landets egna gränser.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt