Rivian inifrån – här ska första el-pickuperna tillverkas

2020-08-13 13:10  

500 robotar ska installeras innan Rivian kan inleda en massproduktion, men tillverkningen av el-pickupen är redan igång. Se bilderna inifrån fabriken.

Ett tag såg det ut som om Rivian skulle bli först ut på marknaden med en el-pickup, ett år före sina konkurrenter. Efter att pandemin slog till är det nya löftet i stället att R1T ska släppas i juni 2021.

Men det rör på sig i Normal, Illinois – och företaget kan fortfarande bli först på banan. Det rapporterar Electrek.

Förra månaden drog produktionen igång och nu har Rivian släppt en uppdatering om utvecklingen. I en video visar bolagets vd RJ Scaringe runt i den före detta Mitsubishi-fabriken, där en hel del utrustning för massproduktion ännu saknas. I höst tillkommer produktionslinan för att tillverka karosserna. Totalt handlar det om cirka 500 robotar som ska installeras.

I klippet kan man dock se bilder från den nuvarande tillverkningen. Rivian visar också upp mer av sina färdiga prototyper.

Enligt specifikationerna som gavs för R1T 2018 har de fyra motorerna vardera kapacitet att leverera 147 kW direkt på hjulet. I olika konfigurationer är det sagt att modellen ska erbjuda mellan 300-562 kW. Detta matchas med en dragvikt på fem ton, vilket så klart är en väsentlig aspekt för fordonstypen.

Batteripacken ska ligga på 105, 135, respektive 180 kWh. Det översätts till en räckvidd på mer än 370 km, 482 km samt 643 km med de tre alternativen. Nya, justerade specifikationer är dock att förvänta närmare lanseringen.

John Edgren

Mer om: Elbilar Rivian

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt