Lincolns koncept ska visa framtidens elbil

2022-08-24 11:22  

Det är en hyllning till märkets första lyxbil från 1922. Men Lincolns autonoma framtidsvision saknar både ratt och pedaler.

Det batteridrivna konceptet från Lincoln är en låg och lång gt-vagn med bakhängda dörrar och en rejäl kylarprydnad. Designen av Model L100 Concept ska vara en hyllning till 1922 års Model L, från samma år då Ford förvärvade Lincoln som koncernens lyxmärke.

Enligt Lincolns pressmeddelande sänder konceptet "en signal om märkets framtid", och det kan kanske vara sant i vissa avseenden. Även det stora glastaket är häktat i bakkant – för en enkel i- och urstigning får man förmoda. Exteriört har frostad akryl ersatt krom.

Lincoln Model L100 Concept. Foto: Lincoln

L100 är tänkt att vara autonom, den saknar därmed pedaler, och ratten har ersatts av vad som beskrivs som en "juvel-inspirerad schackpjäs-kontroll". Om så önskas kan de främre sätena flippas framåt så att alla fyra passagerare sitter mitt emot varandra.

Läs mer: Häftiga cabrioleten blir verklighet – så mycket kostar Polestar 6

Bilens smarta hjulinklädnad har inbyggda sensorer och ljus som dels förstärker bilens rörelse, men de ska även kunna kommunicera saker som batterihälsa och varna för människor nära bilen. L100 får nästa generations battericeller och teknik för att paketera dem.

John Edgren

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt