Bildläcka: Här är Volkswagens eldrivna crossover ID.4

2020-06-18 14:30  

Det är fortfarande månader kvar innan Volkswagen ämnar presentera sin eldrivna crossover ID.4. Nu har bilder på bilen läckt.

Volkswagen ID.3 har precis introducerats och kunder kan börja beställa elbilen. Men frågan är om en bildläcka kan få vissa att vänta med köpet.

Nu har bilder på den produktionsfärdiga versionen av ID.4 halkat ut på nätet. Bilder uppges ha hamnat på villovägar efter att VW skickat in dem till den kinesiska myndigheten för industri- och informationsteknik som ger typgodkännanden för bilar i landet.

Formerna på bilen har varit kända sedan ett tag. VW har ju tidigare skickat ut kamouflerade och renderade bilder. Men nu får vi alltså se ID.4 i sin fulla prakt.

Designmässigt delar crossovern många former och detaljer med ID.3. Strålkastare, det lilla grillbandet som löper dem emellan och fönsterlinjen är väldigt lika. Även d-stolpen följer det dna som VW sagt kommer att prägla ID-familjen. Av bilderna framgår det även att modellen kommer i två versioner: ID.4 Crozz och ID.4 X.

Läs mer: Så mycket kostar Volkswagens laddboxar ID charger

Dokumenten avslöjar även att båda versionerna får samma bredd och hjulbas, men att Crozz-versionen blir något lägre och kortare. Måtten innebär att elbilen ligger mellan Tiguan och Tiguan Allspace i storlek. Enligt dokumentationen från VW ska bilen (i varje fall i Kina) att initialt erbjudas som bakhjulsdriven, med en elmaskin på 150 kW/204 hästkrafter och batteriräckvidd för 500 km.

ID.4 hade en planerad lansering till bilsalongen i New York tidigare i år, men på grund av pandemin har den av förståeliga skäl skjutits på framtiden. Exakt när vi får se den i en officiell premiär återstår att se. Dock är tanken att den ska börja säljas i Europa under 2021.

Felix Björklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt