Zennström klar som sommarpratare

2013-05-29 14:38  

En it-entreprenör, en hjärnforskare och en teknikbloggare finns bland årets sommarpratare i P1.

Den globalt kända it-entreprenören Niklas Zennström, medgrundare till Skype och fildelningstjänsten Kazaa, hör till årets sommarpratare i P1. Och det blir prat om både sommar och entreprenörskap.

– Jag ska ta med lyssnaren till den svenska sommarens bästa plats - Östersjön. Mitt program kommer också handla om att vara entreprenör, om Skype förstås, men också om motgångarna som gjorde framgången möjlig, kommenterar Niklas Zennström på Sveriges Radios webbplats.

Ytterligare en sommarpratare som Ny Teknik rapporterat om är Karin Adelsköld – kanske mest känd som stå-uppkomiker men också medgrundare till teknikbloggen Lillagumman.se. Hennes program lär handla om mycket annat än teknik.

– Jag ska berätta om hur det var att vara barn till grönavågare som valde en radikalt alternativ livsstil mitt i skogen på 70-talet. Det kommer handla om hur man tar hand om en hushållsko, varför TV-serien Dallas var förbjuden och om min allra högsta önskan under många år: att få äta ketchup, skriver hon om programmet.

En tredje sommarpratare inom Ny Tekniks område är Katarina Gospic, hjärnforskare, företagare och författare. Hon har bland annat skrivit boken "Välj rätt! En guide till bra beslut" som kom ut 2012 och som handlar om vad som händer i hjärnan när vi tar beslut. Och hon kommer att beröra betydelsen av hur hjärnan fungerar i sitt program.

– Ingen skulle anlita en självlärd läkare som inte vet var hjärtat sitter men att fatta beslut utan att veta hur hjärnan fungerar är tydligen okej. Är det inte konstigt att de flesta utav oss har bättre koll på hur vår smartphone fungerar än på vår egen hjärna? frågar Katarina Gospic retoriskt.

Programmen sänds klockan 13 i P1 följande dagar:

Niklas Zennström – Tisdag 23 juli

Karin Adelsköld – Onsdag 14 augusti

Katarina Gospic – Onsdag 26 juni

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt