Yahoo gör sig av med 15 procent av de anställda

2016-02-03 14:35  
Foto: Pixabay

I ett nytt försök att skapa tillväxt ska Yahoo skära ned kraftigt i personalstyrkan och förändra sitt utbud, enligt en plan för bolaget som presenterades på tisdagen.

Tjänster som smart tv och vissa digitala tidningar kommer försvinna, medan man satsar stort på mail,Tumblr och mobila söktjänster som man tror kan locka nya användare, skriver Computerworld.

Med de nya neddragningarna i personalstyrkan uppges Yahoo ha 9 000 anställda världen över, en minskning med 40 procent sedan 2012.

Yahoos förhoppning är att minska utgifterna med 400 miljoner dollar till slutet av 2016. Företaget kommer också undersöka om man ska sälja av "icke-strategiska tillgångar" som de menar skulle kunna ge intäkter på en miljard dollar.

Att vända den ekonomiska utvecklingen i Yahoo har varit Marissa Mayers mål sedan hon tog över vd-posten i Yahoo för snart fyra år sedan. Trots det har omsättningen inte ökat i den takt man har önskat. Enligt de senaste kvartalssiffrorna, som också presenterades på tisdagen, var omsättningen 1,3 miljarder dollar, att jämföra med 1,1 miljard för kvartalet innan Mayer tog över. Förlusterna under senaste kvartalet uppgick till 4,4 miljarder dollar, att jämföra med en vinst på 166 miljoner dollar året innan.

Elsa Persson

Mer om: Yahoo

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt