Utvecklaren: Apple jobbar på ett ar-headset

2019-09-13 10:50  
Craig Federighi, mjukvarudirektör på Apple, under en utvecklarkonferens i juni 2019. Foto: AP Photo/Jeff Chiu

Det har florerat rykten om att Apple är på gång med ett eget par ar-glasögon. Nu tycks bevisen bli allt starkare.

Under Apple-eventet tidigare i veckan nämndes ingenting om den egna ar- eller vr-utvecklingen, men allt mer pekar på att teknikjätten är på gång med ett par ar-glasögon.

Den välkände utvecklaren Steve Troughton-Smith har granskat den nya förhandsversionen av Ios 13 närmare och har hittat flera bevis, berättar Engadget.

I en readme-fil kopplad till nya Ios 13 står det svart på vitt hur anställda ska kunna köra ar-appar på en Iphone när de inte har tillgång till det faktiska headsetet, visar Steve Troughton-Smith bland annat på sin Twitter.

Läs mer: Apple lanserar nya Iphone 11 och streamingtjänster

Både Ios 13.0 Gold master och Ios 13.1 beta-släppen har egenutvecklat stöd för ar-appar. Steve Troughton-Smiths granskning av koden tyder på att renderingar ska kunna ske på Iphone och användas med någon slags separat rörelsekontrollenhet.

”Profilen för kontrollen är en klickig trackpad, en triggerknapp, och en system (hem?) knapp. Handburen kontroll för Apples headset?” skriver Steve Troughton-Smith i en tweet.

Avsaknaden av officiella uttalanden om ar-glasögonen under Apples senaste event tyder på att vi lär få vänta åtminstone några månader till på en lansering.

Ania Obminska

Mer om: Apple Iphone

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt