Toshiba lämnar PC-marknaden i Europa

2016-02-29 10:06  
Foto: Pixabay

Japanska elektronikbolaget Toshiba kommer att dra sig ur PC-marknaden för privatkonsumenter i Europa och gör sig av med personal.

Personalen har informerats om de planerade neddragningarna och hur stora de väntas bli, men enligt The Register vill Toshibas talesperson inte ge någon siffra på hur många som kan tvingas lämna sina jobb. Men neddragningen kommer enligt Toshibas talesperson att förändra affärsstrukturen.

Enligt analysföretaget Canalys hade Toshiba en nedgång i försäljningen av notebooks på 38 procent i regionen Europa, Mellanöstern och Afrika under 2015, vilket innebar en marknadsandel på 3,5 procent av en marknad som överlag minskade med 16 procent. Toshiba kommer fortsätta att sälja PC-datorer hos återförsäljare i USA och Japan, men i övrigt kommer de att fokusera på försäljningen till företag, där efterfrågan väntas vara mer stabil. Som en följd av den planerade neddragningen har Toshiba också sagt upp tillverkarkontrakt med leverantörer, för att i stället flytta tillverkningen av flera produkter till sin egen fabrik i kinesiska Hang Zhou.

Toshiba började dra sig tillbaka från Europa 2014 då de stängde kontor i Nederländerna, Belgien, Schweiz och Italien, och drog ned på landansvariga managers. Nyligen bytte Toshiba ut sin chef för försäljning till företag i Europa, och Atsutoshi Nishida, den högsta chefen för den globala PC-avdelningen sedan 1995, har också lämnat bolaget. Nishida är en av fem före detta Toshiba-chefer som står inför rätta för att ha manipulerat bokföringssiffror, genom att bland annat överdriva vinster.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

Elsa Persson

Mer om: Toshiba

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt