Svensk mobilbetalning får 75 miljoner

2011-10-19 10:43  
Belopp och kortnummer skrivs in. Det går också att lägga till en beskrivning och ta en bild. Därefter signeras betalningen på skärmen. Kvitto kan skickas via epost.

Det svenska företaget Izettle som gör Iphone till en kreditkortsterminal tar nu in 75 miljoner i riskkapital.

Det är riskkapitalbolagen Index Ventures och Creandum som tillsammans med Charles Dunstone, vd och grundare av Carphone Warehouse, investerar drygt 75 miljoner SEK i Izettle.

Tjänsten som lanserades i augusti innebär att vem som helst med en Iphone eller Ipad kan ta emot betalningar via Visa- och Mastercardkort med chip, utan fasta kostnader.

En kortläsare som ansluts till mobilen kan användas och ger då högre beloppsgränser än vid manuell inmatning av kortuppgifterna. Betalningen signeras dock alltid på pekskärmen.

Inledningsvis fungerar Izettle endast i Sverige men siktet är inställt på världsmarknaden eftersom chipkort bygger på en standard som används i de flesta länder utom USA.

I USA finns sedan tidigare en motsvarande tjänst som heter Square och bygger på standarden med magnetremsa.

Meningen med investeringen är att den ska användas för expansion till nya marknader.

I samband med investeringen utökas Izettles styrelse med ytterligare Ben Holmes från Index Ventures och Johan Brenner från Creandum.

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt