Stressad av mejlen?<br></br>- Bli kvitt beroend

2007-05-08 23:00  
Stressade medarbetare på Volvo skickades på avvänjningskur.

E-posten kan orsaka stress och leda till missbruk. På Volvo Personvagnar skickas 10 000 tjänstemän på avvänjningskur. <br></br>- Viktigast är att du får kontroll över din arbetssituation, säger projektledaren Petter Halling.

Du kommer ut från ett möte. Du har med dig tre arbetsuppgifter att utföra. Ska bara kolla mejlen först. Där får du syn på något som verkar viktigt, kul eller spännande. Det är rena energitjuven.

- Det finns det intressanta begreppet ställtid. Du ska inte inbilla dig att det tar noll tid att ställa om, den ligger utöver tidsåtgången för att läsa mejlen och kanske göra något åt dem, säger Petter Halling.

Han är kommunikatör på Volvo Personvagnar och hade fått i uppdrag av ledningen att ta fram nästa generation intranät. Tillsammans med Bart Verplanken på it-avdelningen gjorde han en undersökning av vilka problem personalen hade med den elektroniska kommunikationen.

Just ingen bekymrade sig över intranätet, men väl över e-posten. Här fanns stress, vrede, frustration och förbannelse. Det var allt ifrån att bli störd och att inte kunnat låta bli att kolla mejlen, till upprördhet över dåliga mejl, som trots en myckenhet information inte ger minsta vink om vad man förväntas göra.

Vilka är dina bästa knep?

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt