Starbreeze bygger vr med Acer

2016-05-16 13:18  
Emmanuel Marquez, teknisk chef på svenska spelutvecklaren Starbreeze, testar de egenutvecklade vr-glasögonen Star VR.

Svenska vr-företaget samarbetar med pc-jätten.

Svenska spelutvecklaren Starbreeze ska samarbeta med pc-tillverkaren Acer om design, tillverkning och försäljning av företagets vr-mask Star VR. Masken presenterades för första gången på den stora spelmässan E3 för snart ett år sedan. Star VR fick mycket uppmärksamhet för att de har bredare synfält än konkurrenterna, 210 grader jämfört med 110 hos till exempel Oculus Rift och HTC Vive.

Tekniken i Star VR kommer från franska företaget Infinite Eye som Starbreeze köpt. Starbreeze uttalade mål är att bli en storspelare inom virtuell verklighet som innehållsleverantör men inte som tillverkare och försäljning av hårdvara. Här kommer samarbetet med Acer som i dag är en av de stora leverantörerna när det gäller pc och surfplattor.

De båda företagen har inte sagt något om en eventuell lansering av Star VR för hemmabruk. I stället pratar deras gemensamma pressmeddelande om marknaden för proffsanvändare och vr som används för attraktioner på till exempel nöjesfält.

Jonas Ryberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt