Snowden hedrad av CIA-kollegor

2013-10-11 07:05  

Officiellt är inte Edward Snowden så populär hos sin tidigare arbetsgivare CIA längre. Men före detta kollegor har nu hedrat honom med Sam Adams-utmärkelsen, ett pris för ”integritet inom underrättelseväsendet”.

Visselblåsaren fick priset vid en ceremoni i Moskva i onsdags, meddelar The Government Accountability Project, en grupp pensionerade CIA-anställda. Vid utdelningen närvarade tidigare agenter från såväl NSA som FBI och CIA.

Edward Snowden har arbetat för USA:s båda stora spionorgan CIA och NSA. Tidigare i år flydde han via Hongkong till Ryssland, efter att ha läckt sensationella uppgifter om USA:s globala IT-övervakning.

– Edward ser ut att må toppen. Han är fokuserad, vältalig och följer noga utvecklingen, både i USA och globalt, säger Jesselyn Radack, före detta anställd på det amerikanska justitiedepartementet, som var med vid veckans ceremoni.

TT / Ny Teknik

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt