Sharp och Foxconn siktar på energimarknaden

2016-04-05 11:39  
Terry Gou, Hon Hai (Foxconn) och Kozo Takahashi, Sharp skakar hand efter samgåendet 2 april. Foto: Sharp

De nu sammanslagna elektronikjättarna Sharp och Foxconn tänker bli betydande aktörer på marknaden för energisnåla produkter.

Den länge omtalade sammanslagningen av japanska Sharp och taiwanesiska Hon Hai (Foxconn) blev verklighet den 2 april. Att Foxconn tar över Sharp uppmärksammas i Japan som det största övertagandet av en inhemsk elektronikjätte av ett utländskt företag.

Foxconns ordförande Terry Gou och Sharps ordförande Kozo Takahashi talade om en expansion såväl inom tekniken för Internet of Things, robotlösningar samt inom området energisparprodukter. Sharp är sedan länge en av de stora aktörerna när det gäller solenergianläggningar.

Under måndagen 4 april presenterade dessutom Sharp nya energisparprodukter för hushållsbruk i form av batterier som kopplade till solenergianläggningar automatiskt anpassar sig för att energin ska användas mer effektivt. Exempelvis anpassas energiuttaget till förestående väderförändringar och eventuella naturkatastrofer.

Håkan Abrahamson

Mer om: Sharp Foxconn

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt