Samsung kompenserar leverantörer för Note 7

2016-10-18 17:18  
Telefonanvändaren Dee Decasa visar upp sin Galaxy Note 7 som brann i hemmet i Honolulu i början av oktober. Foto: TT / AP Photo / Audrey McAvoy

Efter att den sydkoreanska regeringen uttryckt oro över att Samsungs mobilfiasko kommer påverka den inhemska ekonomin, lovar företaget att kompensera de underleverantörer som redan köpt material för att tillverka telefonen.

Samsung kommer att kompensera sina underleverantörer av komponenter till Galaxy Note 7, sedan det bestämdes att den ska sluta tillverkas. Bland annat ska Samsung betala fullt pris för oanvända delar som redan har tillverkats, kompensera för icke färdiga komponenter och betala för material som är köpt för att tillverka Note 7-delar.

Företaget överväger dessutom att beställa komponenter för andra modeller från leverantörerna för att dämpa den hårda smällen.

Beslutet har tagits efter att företrädare för Sydkoreas regering och centralbank har uttryckt oro över vilken inverkan Note 7-krisen kan få på den inhemska ekonomin.

Trots att de flesta av Samsungs smarta telefoner tillverkas utomlands är företaget en viktig kund för många sydkoreanska underleverantörer.

Telefonen hade ännu inte hunnit lanseras i Europa. Den var planerad att börja säljas i slutet av oktober, men i förra veckan stoppade Samsung produktionen av Samsung Galaxy Note 7 på grund av att flera telefoner fattat eld. Detta mindre än två månader efter att den först lanserades.

I början av oktober fick ett flygplan evakueras sedan en Galaxy Note 7 börjat ryka inne i planet och sedan i helgen är det förbjudet att flyga med telefonen på alla amerikanska flyg och flera ledande australiska flygbolag.

 

Läs fler nyheter om om Samsung-krisen här!

Mer om: Samsung

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt