Samsung följer Sony – slutar tillverka mobiler i Kina

2019-10-03 08:30  
Foto: TT / AP Photo / Ahn Young-joon

Sydkoreanska Samsung, världens största mobiltelefontillverkare, har beslutat att sluta tillverka mobiltelefoner i Kina. Hård konkurrens från kinesiska rivaler som Huawei och Xiaomi på världens största mobiltelefonmarknad ligger bakom beslutet.

Samsung, vars marknadsandel i Kina låg på 1 procent under första kvartalet, har inför beslutet att helt avsluta produktionen av mobiler i Kina trappat ned verksamheten i landet under snart ett års tid.

Tidigare har japanska Sony också avbrutit tillverkningen av så kallade smarta mobiler i Kina, medan amerikanska Apple fortfarande har Iphonetillverkning i landet.

Samsung, som på senare år har ökat tillverkningen i låglöneländer som Indien och Vietnam, kommer trots nedläggningen av de kinesiska produktionsanläggningarna att fortsätta sälja mobiltelefoner i Kina.

Mer om: Samsung Kina

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt