Saab uppgraderar Arthur åt Norge

2015-04-08 13:55  
Arthur (artillery hunting radar). Foto: Saab

Saab får möjlighet att modernisera artillerilokaliseringssystemet Arthur åt norska försvarsmakten.

Försvarskoncernen Saab får bygga en uppgraderad prototyp av det radarbaserade vapenlokaliseringssystemet Arthur (artillery hunting radar) åt Norges försvarsmakt.

Ordern från den norska Försvarets logistikorganisation (FLO) är värd 115 miljoner svenska kronor. Arthursystemet är utvecklat av Saab Microwave Systems (tidigare Ericsson Microwave Systems). Det används för att upptäcka fiendeartilleri samt för att leda egna artillerisystem.

Norge har använt Arthur sedan 1999. Systemet är utformat för att stödja lätta infanteribrigader och är integrerad på Hägglunds BV-206 bandvagn.

I den nya beställningen, som ska levereras senast 2017, ingår en uppgraderad radarsensor, utveckling av nya lednings- och kommunikationsfunktioner och integration av en ny container på bandvagnen M113F4.

Affären sker mellan Saab Technologies i Norge och FLO. Utvecklingen och produktionen av prototypen ska äga rum i såväl Halden som i Göteborg.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

 

Mer om: Saab Automobile

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt