Razzia hos utpekad bitcoin-skapare

2015-12-09 05:56  
Foto: Imago sportfotodienst / All Over Press

Australisk polis gjorde på onsdagsmorgonen husrannsakan hemma hos en man som bara timmarna innan pekats ut som den trolige grundaren av den virtuella valutan bitcoin.

På fastigheten i Sydney är Steven Wright skriven. Enligt tidskriften Wired och tekniksajten Gizmodo är det han som döljer sig bakom pseudonymen Satoshi Nakamoto som lanserade bitcoin 2009.

Polisen ville inte kommentera razzian, mer än att den inte hade koppling till medierapporterna om bitcoin. I övrigt hänvisade polisen till Australiens skattemyndigheter, som inte kommenterat ärendet.

Satoshi Nakamotos verkliga identitet har länge gäckat grävande journalister världen över. Flera personer har pekats ut men inga bevis har presenterats. Intresset dämpas inte av bedömningen att Nakamoto lär sitta på runt en miljon bitcoin, vilket i dagens växelkurs skulle motsvara runt 3,3 miljarder kronor.

 

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL