Rakapparat? Nä, det är en pytteprojektor

2009-01-20 23:00  

Rakapparat. Det är ett troligt svar om du ber någon gissa när du håller upp pytteprojektorn Pocketcinema från Aiptek.

Ljusstyrkan, kontrasten och bildkvaliteten hos Pocket Cinema är för dålig för att ersätta en vanlig projektor. I?stället är den användbar i mobila sammanhang. Batteridrift, internminne och inbyggd mediaspelare gör att den fungerar utan extern mediekälla.

Släck bara ljuset och dra för alla gardiner - sen går det att visa foton och videofilmer på vita duken eller spela upp ljud. Bilden kan bli upp till 50 tum stor, men projektorn måste stå vinkelrätt mot projektionsytan för att undvika trapetsformad bild.

Det går även att använda en Ipod eller mobiltelefonen som mediaspelare. Att spela upp från en dator kräver extrakablar som inte följer med.

Det inbyggda minnet rymmer en gigabyte. Ett uttag för minneskort av SD-typ på upp till åtta gigabyte medger lagring av långfilmer. Det laddningsbara batteriet varar dock bara 45 minuter.

Aiptek Pocketcinema V10


* Picoprojektor med inbyggt minne och mediaspelare. Stativ och fjärrkontroll ingår.

* Mått: 125x55x23 millimeter.

* Vikt: 100 gram (utan batteri).

* Upplösning: 640x480 pixlar.

* Ljusstyrka: 10 lumen.

VASST

* Liten och lätt.

* Tyst.

* Snabb start.

* Inbyggt minne.KASST

* Svagt ljus och dålig bild.

* Få ingångar.

* Kort batteritid.

Tomas Carlsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt