Optronic får 90-miljonersorder

2008-12-15 13:48  
Skellefteåbaserade Optronic har fått en beställning värd 90 miljoner kronor från en svensk kund. Foto: Optronic

Skellefteåföretaget Optronic, som bedriver kontraktsutveckling och tillverkning av optoelektroniska system såsom vägtullskameror, har fått sin största beställning hittills.

Vem som har lagt beställningen, och vad den gäller för produkter, håller Optronic hemligt med hänvisning till kunden. Enligt företagets vd Rickard Åström avser den ett så kallat outsourcingavtal, med viss produktutveckling men med tonvikt på tillverkning.

Uppdraget, som totalt uppges vara värt 90 miljoner kronor, löper över tre år och kommer från ett svenskt företag.

Optronic har verksamhet i Skellefteå, Stockholm och Göteborg. Företaget har inte egna produkter, utan tillverkar på uppdrag. Optronic har bland annat tillverkat vägtullskameror för österrikiska Kapsch Trafficcom, kameror som använts i Londons vägtullssystem.

Optronic sätter samman bland annat optiska, elektroniska och mekaniska komponenter till system, och kan på uppdrag stå för produktutveckling inom det. Företaget utvecklar inte de optroniska komponenterna självt.

Alexander Kristofersson

Mer om: Kameror Optronic

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt