Nu kommer wifi-telefoni till Sverige

2016-03-29 13:08  
I maj förra året besökte Ny Teknik bostadsrättsföreningen Jublet i Stockholm där de flesta boende upplevde stora svårigheter att ringa med mobiltelefon. Stig Vilhelmson, ordförande i föreningen, berättade att det är bland annat det nybyggda energisparhusets tjocka betongväggar som effektivt stoppar signalen. Foto: Jörgen Appelgren

Dålig inomhustäckning är ett problem för många mobilkunder, inte minst i nybyggda hus. Operatören Tre är först ut Sverige med wifi-telefoni som innebär att mobilen automatiskt kopplar upp sig mot trådlösa nätverk när mobilsignalerna är svaga.

– Vi vet att det finns svenskar som har problem med sin inomhustäckning och därför har vi jobbat intensivt med både teknikleverantörer och mobiltillverkare för att kunna lansera wifi-samtal, säger Nicholas Högberg, vd på Tre Sverige.

Inledningsvis fungerar den nya tekniken enbart med Iphone 5-6, Samsung Galaxy S6 och Sony Xperia Z5. Tekniken finns även i kommande toppmodeller.

Wifi-samtalen kostar inget extra och blir tillgängliga för alla kunder med fastprisabonnemang.

  

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

 

Mer om: Wifi

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt