Nu kommer wifi-telefoni till Sverige

2016-03-29 13:08  
I maj förra året besökte Ny Teknik bostadsrättsföreningen Jublet i Stockholm där de flesta boende upplevde stora svårigheter att ringa med mobiltelefon. Stig Vilhelmson, ordförande i föreningen, berättade att det är bland annat det nybyggda energisparhusets tjocka betongväggar som effektivt stoppar signalen. Foto: Jörgen Appelgren

Dålig inomhustäckning är ett problem för många mobilkunder, inte minst i nybyggda hus. Operatören Tre är först ut Sverige med wifi-telefoni som innebär att mobilen automatiskt kopplar upp sig mot trådlösa nätverk när mobilsignalerna är svaga.

– Vi vet att det finns svenskar som har problem med sin inomhustäckning och därför har vi jobbat intensivt med både teknikleverantörer och mobiltillverkare för att kunna lansera wifi-samtal, säger Nicholas Högberg, vd på Tre Sverige.

Inledningsvis fungerar den nya tekniken enbart med Iphone 5-6, Samsung Galaxy S6 och Sony Xperia Z5. Tekniken finns även i kommande toppmodeller.

Wifi-samtalen kostar inget extra och blir tillgängliga för alla kunder med fastprisabonnemang.

  

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

 

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Prevas

Debatt