Myndigheter kritiska till skatteavdrag för it-tjänster

2016-02-16 06:52  
Foto: Rex Features

Flera expertmyndigheter är kritiska till regeringens förslag om att utvidga rutavdraget till att även gälla flytt- och it-tjänster.

Enligt Sydsvenskan tror fyra av dem, däribland Arbetsförmedlingen, att det leder till få nya jobb och att de riskerar att leda till bidragsfusk.

Och IFAU, Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering, tycker att rutavdrag för IT-tjänster är omodernt.

"Att subventionera hembesök i högre grad än IT-tjänster som utförs på distans är tveksamt eftersom det kan ge effektivitetsförluster", hävdar IFAU enligt tidningen.

Myndigheterna ger dock grönt ljus för rutavdrag för trädbeskärning. Skatteverket vill också utvidga förslaget till att omfatta tjänster som kompostering och eldning. Arbetsförmedlingen tycker att plantering av blomrabatter och återplantering av träd och buskar borde omfattas.

Läs mer:

Läs mer: RUT blir RIT med skatteavdrag för it-tjänster

   

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

 

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt