Microsoft: Snälla, sluta använda Internet Explorer

2019-02-11 09:25  
Microsoft slutar att utveckla Paint. Foto: Imago Stock

Internet Explorer är inte ens en webbläsare längre, det är en ”kompatibilitetslösning”.

Det har snart gått fyra år sedan Internet Explorer efterträddes av Microsoft Edge, men än håller många fast vid den förlegade webbläsaren. Mellan 5 och 10 procent av alla datoranvändare surfar via IE, om man ska tro analysföretagen Net Applications och Statcounter.

Och nu har Microsoft själva tröttnat. Förra veckan skrev säkerhetsexperten Chris Jackson, som jobbar med utvecklingen av Windows, ett blogginlägg med titeln ”Farorna med att använda Internet Explorer som standardwebbläsare”.

Läs mer: Så ska Microsoft rädda sin floppade webbläsaren

Inlägget riktar sig framförallt till företag som använder ålderstigna webbapplikationer, som intranät som bara fungerar ordentligt på Internet Explorer. Nu är det dags att ta tag i problemet och uppdatera applikationerna så att de kan köras i en modern webbläsare, menar Chris Jackson.

Själv vill han inte ens kalla IE för en webbläsare längre. I blogginlägget refererar han till den gamla trotjänaren som en ”kompatibilitetslösning” som företag kan ta till när de verkligen måste.

Läs mer: Så kommer Chrome göra Flash irriterande för dig

Om ett företag trots allt måste använda IE, kanske i väntan på att uppgradera eller byta ut sina applikationer, rekommenderar han att köra den i Enterprise-läge. Det betyder att du bara kan surfa in på sajter som företagets it-avdelning godkänt på förhand.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt