Kanal 5 släckt för Teliakunder – allsvenskan i farozonen

2020-03-05 07:22  

Kanal 5 fortsätter att vara släckt för Teliakunder. ”Just nu pågar inga skarpa förhandlingar mellan oss och Telia”, säger Daniel Lagerqvist, kommunikationsdirektör på Discovery.

Den som vill se Wahlgrens värld eller Sofias val på Kanal 5 via Telia, den får vänta ett tag till.

Discovery äger en rad kanaler, som Kanal 5 och Kanal 9, som skickas ut till tv-skärmar landet runt via Telias nät, vilket Telia betalar för. Men parterna är inte överens om villkoren och förhandlingarna har brutit samman.

Det är till förtret för Telias 770 000 kunder, som betalat Telia i tron att kanalerna ingår. De går fortfarande att se på dator och mobil på Dplay, men då måste man betala extra så småningom, även om det är gratis i 14 dagar just nu, enligt Discovery.

Svart i rutan

Och en del kunder har inte dator eller klarar inte tekniken, enligt Telia.

Telia och Discovery satt i nattmangling i förrgår men förhandlingarna avbröts. På tisdagsmorgonen var det fortfarande svart i rutan.

– Vi har förstås viss kontakt löpande med Telia och vill mötas på halva vägen, säger Daniel Lagerqvist, som också sagt att Telia vill ha ett lägre pris än andra distributörer. Det vill Discovery inte gå med på.

Andra kan försvinna

Telia å sin sida vill inte acceptera att Discovery vill ta bort allsvenskan i fotboll ur utbudet.

– Det kan vi inte gå med på. Vi vet att många av våra kunder tycker om att se allsvensk fotboll live tillsammans på vanlig tv, säger Irene Krohn, presschef på Telia

När det var konflikt på tv-marknaden 2017 tog det elva dagar innan konflikten var löst och kanalerna tändes igen. Då var det Discovery och Comhem som bråkade. I december förra året var TV4 och dess systerkanaler nedsläckta för 1,6 miljoner hushåll i tio dagar efter att TV4 och Tele2-ägda Comhem inte kom överens.

– Jag vet inte hur lång tid den här förhandlingen kan ta. Jag är ledsen att våra kunder kommer i kläm, säger Irene Krohn på Telia.

Fakta: Här är kanalerna som försvunnit från Telia

Kanal 5

Kanal 9

Kanal 11

Eurosport 1

Eurosport 2

Discovery Channel

Investigation Discovery

Animal Planet

TLC

Discovery Science

Mer om: Telia Kanal 5

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt