IBM vill skapa standard för IoT

2016-02-16 09:41  
Foto: IBM

Med hjälp av ett nytt öppet verktyg för utvecklare hoppas IBM få stort inflytande kring Internet of Things.

IBM:s nya utvecklarverktyg heter Quarks och är byggt med öppen källkod. IBM hoppas att det ska bli ett standardverktyg för tillämpningar kring Internet of Things, IoT.

Idén är att ta hand om data i realtid från uppkopplade apparater, skriver Techcrunch. Exempel på användning är att hålla koll på hälsan för en diabetessjuk eller att kolla hur en gruvarbetare eller oljeplattformsarbetare mår, med hjälp av sensorer.

Gruvarbetaren kan ha sensorer i hjälmen och om arbetaren börjar må dåligt är det information som behöver komma fram omedelbart. Data kan också användas i efterhand för att analysera mönster och för det kan IBM:s Watson vara ett verktyg.

IBM hoppas nu kunna bygga upp en community av företag och utvecklare kring Quarks och att organisationen Apache ska ta upp verktyget. Om så sker kan Quarks bli ett öppet projekt, frikopplat från IBM, vilket potentiellt skulle öka användningen.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt