Grönt ljus för toppdomänen .eu

2005-03-22 14:10  

Nu är det klart att internet får en ny toppdomän - .eu. Driften av .eu ska skötas av det europeiska företaget Eurid, där svenska Nic-se är delägare. Sent i höst ska registreringarna kunna börja.

Per-Olof Josefsson.
- Äntligen kan vi börja förbereda oss för att lansera .eu. Det har varit många turer och diskussioner, men nu ser det verkligen ut som att allt är klart, säger Per-Olof Josefsson, vd för Nic-se i ett pressmeddelande på tisdagen.

Beslutet togs i går av den internationella internetorganisationen Icann, som övervakar alla världens toppdomäner.

Eurid är ett företag som ägs av Nic-se och Nic-se:s motsvarigheter i Belgien och Italien. EU-koimmissionen har gett Eurid uppdraget att ha ansvar för .eu-domänen och Nic-se har tilldelats ansvaret för Norden, Baltikum och brittiska öarna.

Alla som har en namnrättighet, till exempel varumärken och företagsnamn, får förtur att registrera en .eu-domän innan den släpps fri för alla.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt